Orteza pentru hallux valgus

Orteza pentru hallux valgus pentru monturi

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă doamnele la nivelul picioarelor sunt așa numite „monturi”. Acest dezechilibru biomecanic provoacă o preocupare în ceea ce privește aspectul exterior dar cauzează și disconfort sau chiar durere. În termeni medicali această diformitate se numește Hallux Valgus. Orteza pentru hallux valgus este eficientă în tratamentul monturilor. Chiar dacă nu reușim de multe ori să corectăm poziția degetului mare, care are tendința de a se devia lateral (spre exterior), orteza pentru hallux valgus poate încetini sau opri devierea degetului sau poate fi eficientă în profilaxie.

Există mai multe tipuri de dispozitive medicale care se folosesc:

-Orteza pentru hallux valgus de noapte este cea mai complexă dintre dispozitivele medicale utilizate. Cu aceasta montată pe picior, pacientul nu se poate deplasa, deoarece o poate rupe, acesta este motivul și pentru care este numit orteză ”de noapte”. În timpul purtării degetul mare (halucele) este tras medial (spre interior), astfel oprește dezvoltarea montului.

-Orteza pentru  hallux valgus de zi, este o perniță din silicon sau gel, care se introduce între degetil I și II, rolul ei fiind ca și la orteza de noapte: oprirea devierii spre interior al degetului mare.

Alt dispozitiv eficient în tratamentul montului este un dispozitiv pentru recuperare, cu care se pot efectua exerciții medicale, pentru creșterea mobilității și pentru menținerea halucelui într-o poziție fiziologică. În acest dispozitiv confecționat din bandă elastică, introduce pacientul degetele mari de la ambele picioare și efectuează mișcări împotriva rezistenței benzii: cercuri, depărtează degetul mare de celelalte degete, ridică degetul de pe sol împotriva rezistenței, etc.

X