Alegerea este una subiectivă. Rar se întâmplă să recomande medicul de specialitate obligatoriu un baston cu 4 picioare, o cârjă subaxilară, etc.

Baston cu 4 picioare sau baston simplu?

Bună întrebare! Răspunsul este: depinde de persoana care urmează să utilizeze aceste dispozitive de mers.

Alegerea este una subiectivă. Rar se întâmplă să recomande medicul de specialitate obligatoriu un baston cu 4 picioare, o cârjă subaxilară, etc. Dispozitivele de mers au rolul de a facilita independența în deplasare, în activitățiile de zi cu zi și de a ușura perioda de recuperare.

În magazinele noastre încercăm să îi îndemnăm pe pacienți să încerce dispozitivul de mers, să observe cu care are stabilitate mai bună, cu care îi este mai ușoară deplasarea, care îi oferă siguranță mai mare. De aceea este răspunsul cel de sus la întrebarea ”Baston cu 4 picioare sau baston simplu?”. Un baston cu 4 picioare poate avea greutate mai mare, decât un baston simplu. În schimb, dacă utilizatorul lui se oprește din mers, nu mai are preocuparea de a așeza undeva bastonul sau de a-l ține în mână, el stă unde a fost pus. Un baston cu 4 picioare are stabilitate mai mare, și trebuie să fiți întotdeauna precauți, să reglați mânerul de la bun început la mâna în care veți ține bastonul. Dacă bastonul este reglat pe partea stângă și dumneavoastră îl folosiți în mâna dreaptă- riscați să vă împiedicați în picioarele lui.

Un alt aspect important în utiizarea corectă și sigură a dispozitivelor de mers este reglarea lor ideală în înălțime. Un baston reglat prea înalt nu vă poate oferi o siguranță bună. Unul reglat prea scurt vă ține pe termen lung într-o poziție vicioasă, aplecată. Recomandarea este sa fie utilizat în prelungirea brațului/ cu cotul îndoit aproximativ 10 grade.

Pentru a alege cel mai potrivit dispozitiv de mers persoanei dumneavoastră, vă așteptăm la magazinele noastre, unde puteți încerca mai multe dispositive de mers: rolator, baston cu 3 picioare, cadru de mers, cârje subaxilare,etc.

Vă așteptăm!

X