condom urinar

Ce este un condom urinar?

Persoanele care se confruntă cu probleme de incontinență urinară au la dispoziție mai multe posibilități de a participa la activitățiile profesionale și sociale fără să resimtă aspectele negative ale acestei patologiei urinare. Una dintre cele mai practice soluții reprezintă dispozitivul pentru incontinență: condom urinar.

Acest condom urinar oferă o siguranță bărbaților care se confruntă cu incontinență, fără să fie introdus un corp străin în vezica urinară. Un condom urinar se trage e penis ca și un condom (prezervativ) classic și în capăt este conectat cu un sac collector pentru urină. Dimensiunea sacului depinde de nevoile persoanelor, care îl folosesc. Există saci de urină, care se pot fixa pe coapsa utilizatorului, astfel el se poate deplasa fără să aibă nevoie de un suport pentru sacul de urină.

Sistemul de prindere diferă de la un condom urinar la celălalt. Sunt modele, care au autadeziv pe partea interioară (adeziv acrylic), astfel ele se lipesc de penis. Condoamele sunt confecționate din silicon, astfel nu vă incomodează și riscul de apariția unor reacții alergice este redus.

Un alt sistem de fixare pentru condom urinar reprezintă banda de fixare, care permite atașarea delicată a condomului de penis.

Aceste produse sunt după mărimi și este importantă utilizarea mărimii corespunzătoare pentru o fixare mai bună. Condoamele urinare sunt decontate prin casa de asigurări de sănatate, astfel persoanele, care au nevoie de ele pot solicita de la medicul de specialitate o prescripție tipizată, care se depune alături de alte documente la casa de asigurări de sănătate de care ține.

Vă recomandăm să fiți deschiși la astfel de soluții medicale, să fiți activi, să nu vă fie un obstacol patologia pe care o aveți în a explora lumea care vă înconjoară.

X