Tinctura coada calului Solidago

Beneficiile tincturei Solidago (Goldenrod)

Tinctura Solidago pe lângă goldenrod conține și coada-calului care împreună facilitează funcția de excreție a rinichilor, diminuând riscul formării nisipului renal. Are efect diuretic, ameliorând riscul formării edemelor cauzate de retenția urinei.

Vă prezentă și beneficiile minunate ale acestor doua plante.

Beneficiile Plantei Solidago (Goldenrod)

Numele latin al plantei este Solidago, care înseamnă „a face întreg sau a vindeca” și reflectă utilizarea sa în medicina tradițională pe bază de plante.

Solidago este cel mai adesea folosit ca supliment pentru îmbunătățirea sănătății urinare și reducerea inflamației.

Solidago conține mulți compuși valoroși din plante, inclusiv saponine, care au efecte antifungice și flavonoide, care au funcții antioxidante și antiinflamatorii.

Dovezile preliminare sugerează că solidago poate îmbunătăți tratamentele medicale convenționale pentru problemele urinare, inclusiv vezica urinară hiperactivă și infecțiile tractului urinar.

Răceli/Gripă/Alergii

Clasificată ca o plantă astringentă și un decongestionant puternic, solidago poate ajuta la uscarea congestiei cauzate de răceli, gripă, alergii și probleme ale sinusurilor. Conține un flavonoid numit quercetină care acționează ca un antihistaminic, antiinflamator și antioxidant. Ca diaforetic ușor, solidago ajută la deschiderea porilor și la eliberarea căldurii prin piele, sprijinind astfel reducerea febrei.

Proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene fac această plantă extrem de liniștitoare pentru durerile de gât și laringită.

Antioxidant

Solidago (Goldenrod) este plin de antioxidanți – cunoscutul specialist în plante și cercetător Robert Dale Rogers afirmă că are un nivel de antioxidanți de 7 ori mai mare decât ceaiul verde. Este bogat în compusul antioxidant cunoscut sub numele de rutina, ale cărui beneficii includ întărirea vaselor de sânge, promovarea circulației sănătoase și prevenirea cheagurilor de sânge, făcându-l deosebit de benefic pentru sistemul cardiovascular în ansamblu.

Beneficiile plantei Coada calului

Coada-calului este folosită pentru o varietate atât de mare de probleme de sănătate, inclusiv infecții ale tractului urinar, edem, boli ale articulațiilor, căderea părului, unghii fragile, sănătatea pielii, diabet, osteoporoză.

Planta a fost folosită ca plantă medicinală pentru a trata oasele slabe și fragile (osteoporoza), boala pulmonară, tuberculoza (TB) și problemele renale. Unii au susținut că coada-calului poate ajuta la ameliorarea retenției de lichide (edem), la oprirea sângerării și la vindecarea rănilor.

Se crede că anumite substanțe chimice din coada-calului reduc inflamația. De asemenea, ar putea ajuta organismul să producă mai multe substanțe care întăresc sistemul imunitar (antioxidanți). Coada-calului are, de asemenea, siliciu. Acest mineral lucrează împreună pentru a întări părul și unghiile. De asemenea, ajută organismul să producă țesut osos sănătos.

 

X