bandaj Dessault copii

Când se folosește un bandaj Dessault copii?

Copii mici (și nu numai) sunt foarte activi. Dacă este iarna, atunci pe pârtii sau pe gheață se accidentează, dacă este vara, cu biciclete,la ștrand, la locuri de joacă trec prin diferite traumatisme. Una dintre cele mai frecvente accidentări în copilărie este luxația de umăr, care aproape de fiecare dată necesită bandaj dessault copii.

Luxația presupune pierderea raporturilor articulare, împreună desigur cu lezarea țesuturilor moi. Luxația de umăr poate fi cauzată de o lovitură direct asupra umărului, sau la o căzătură când sprijinul se face pe o mână, din cauza forței, umărul poate fi luxat. Umărul poate fi luxat și în urma unei aruncări mai puternice. În toate aceste situații este nevoie de un consult ortopedic, în urma căruia cel mai probabil se aplică un bandaj Dessault copii.

Acest traumatism poate fi foarte dureros, de aceea vă recomandăm neapărat efectuarea unui consult de specialitate (ortopedie pediatrică) pentru investigații mai exacte (radiografie, RMN, etc.). Perioada imobilizării în bandaj dessault copii depinde atât de tipul de traumatism, cât și de vârsta pacientului.

Un bandaj Dessault copii poate fi înlocuit și de o orteză tip bandaj dessault, care are rolul de a imobiliza umărul exact ca și bandajul, avantajul ortezei fiind igiena mai ușoară, și dacă există leziuni cutanate și umărirea și tratamentul leziunilor poate fi mai ușoară prin orteza.

Imobilizarea de acest tip se practică si post-operator la fracturi humerale sau la rupturi musculare. Recuperarea joacă un rol foarte important în reîntoarcerea la activitățiile de zi cu zi, de aceea indiferent că vobrim de adulți sau de copii, vă recomandăm să treceți printr-un program de recuperare condus de un kinetuterapeut/ fizioterapeut după ce nu mai aveți nevoie de imobilizare în bandaj sau orteză.

Orteză imobilizare umăr bandaj dessault

Orteza de imobilizare a umărului de tip bandaj Dessault este o orteză confecționată din material textil sau neopren, care se aplică pe umărul afectat și care poate ajuta la imobilizarea acestuia și la reducerea durerii și a inflamației. Bandajul Dessault este realizat dintr-un material ușor elastic și are un sistem de închidere cu benzi, ceea ce permite ajustarea presiunii și a gradului de imobilizare.

Beneficiile utilizării unei orteze de imobilizare a umărului de tip bandaj Dessault sunt: reducerea durerii și a inflamației, imobilizarea umărului pentru a împiedica mișcările necontrolate, protecția umărului de alte leziuni și complicații și restabilirea funcției umărului.

Cu toate acestea, orteza de imobilizare a umărului de tip bandaj Dessault poate oferi și alte avantaje, cum ar fi:

  1. Confortul – Deoarece bandajul Dessault este realizat dintr-un material elastic, poate oferi un nivel mai mare de confort decât o orteză de imobilizare rigidă. Acest lucru poate fi important pentru pacienții care trebuie să poarte ortoza pentru perioade mai lungi de timp.
  2. Ajustabilitatea – Sistemul de închidere cu benzi permite ajustarea presiunii și a gradului de imobilizare în funcție de nevoile pacientului. Acest lucru poate fi important pentru pacienții care trebuie să poarte ortoza pe o perioadă mai lungă de timp și care ar putea avea nevoie de ajustări periodice.
  3. Mobilitatea – Deși bandajul Dessault imobilizează umărul, acesta permite încă un anumit grad de mobilitate, ceea ce poate fi important pentru pacienții care trebuie să își păstreze mobilitatea în alte părți ale corpului.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră specialist sau un kinetoterapeut înainte de utilizarea unei orteze de imobilizare a umărului de tip bandaj Dessault pentru a asigura utilizarea corectă a acesteia și pentru a maximiza beneficiile terapeutice.

X