orteza gleznă-picior

Când se recomandă orteza gleznă-picior?

ATOmedical Vest vine în ajutorul pacienților, care suferă de patologii la nivelul gleznei sau al piciorului, cu o gamă largă de orteze gleznă-picior. Aceste orteze sunt confecționate pentru a asigura stabilitate articulațiilor la nivelul gleznei sau piciorului și au rolul de imobilizare, descărcare, corecție și protecție pentru a favoriza procesul de vindecare.

O orteză gleznă-picior poate fi mobilă sau fixă, utilizarea acesteia se recomandă în următoarele cazuri: entorse, luxații, rupturi ligamentare, inflamații articulare, instabilitatea articulației gleznei, după fracturi consolidate, după îndepărtarea aparatului gipsat, suprasolicitarea gleznei în diferite sporturi.

Pe piață există o gamă foarte largă de orteze gleznă-picior. Sunt modele cu posibiliate de reglaj al flexiei plantare și dorsale, de ultima tehnologie, prevăzute cu 2 articulații reglabile, care oferă posibilitatea de control a mobilității articulației gleznei, în funcție de necesități.

Aceste tipuri de orteză gleznă-picior se recomandă în perioada de recuperare precoce după o patologie posttraumatică și/sau postchirurgicală, când este indicat imobilizarea în poziții speciale (flexie plantară) sau controlul mobilității. Se recomandă în patologii, precum: ruptura tendonului ahilian, traumatisme ale țesuturilor moi, entorse de gradul II si III, fracturi stabile sau stabilizate chirurgical, utilizare postoperatorie.

Sunt cazuri, în care se recomadă orteza gleznă-picior mobilă, de exemplu după îndepărtarea aparatului gipsat, entorse și luxații ușoare, imflamații articulare, suprasolicitarea gleznei. Acest tip de orteză face posibilă urmărirea și controlul mobilității zonei afectate. Pentru tratamentul mai eficient al durerii, inflamației, edemelului, ATOmedical Vest vă recomandă utilizarea de orteză gleznă-picior în paralel cu folosirea produsului Crema Mobilitate, care prin cele 27 de substanțe active naturale și conținutul de colagen și glucozamină menține sănătatea artculațiilor, scade durerea și inflamația.

ATOmedical Vest oferă pacienților orteze confecționate la comandă individuală cu programare prealabilă. Înainte de a achiziționa o orteză gleznă-picior, nu uitați, să consultați medicul specialist și să luați în considerare, că ATOmedical Vest se află în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate.

X