corset coloană

Purtarea unui corset coloană poate ameliora durerile spatelui!

Un corset coloană este acel dispozitiv medical care asigură corectarea şi susţinerea coloanei vertebrale. Purtarea unui corset coloană are ca scop de a se opune agravării curburii scoliotice, a asimetriei trunchiului şi ameliorarea staticii vertebrale. Se mai numesc corsete active, dinamice, ceea ce înseamnă, că pacienții purtând corestul, în continuu trebuie să realizeze o autocorecție activă.

Purtarea unui corset coloană contribuie la calmarea durerilor lombare acute, durerilor musculare și cronice prin:

• susținerea corectă a corpului și a musculaturii astfel încât utilizatorul corsetului să se simtă în siguranță când execută anumite mișcări.

De-a lungul istoriei s-au inventat foarte multe tipuri de corsete pentru corecția diformităților coloanei vertebrale: din ghips, piele, textil, metal, etc. Cea mai statornică și eficientă variantă a fost corsetul Cheneau, un corset coloană activ, dinamic, folosind corsetul, pacientul realizează o auto-corecție activă.

A cest tip de corset coloană se recomandă la curburi peste 20 de grade, sunt produse individualizate, adaptate la specificul curburii, realizate din material plastic termoformabil. Corsetul Cheneau și în zilele de azi este un tratament standard pentru majoritatea cazurilor de scolioză. Depistarea precoce a scoliozei sau alte deviații la nivelul coloanei vertebrale, este esențială pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, astfel se recomandă urmărirea periodică și cu atenție deviațiile care pot apărea.

Acestea nedepistate sau prea târziu observate pot duce la: durere de spate, probleme respiratorii, complicații neurologice și neuro-chirurgicale, degenerarea discului intervertebral. Specialiștii și tehnicienii ortopezi de la Atomedical Vest au o experiență de peste 15 ani în domeniul ortezării-protezării individualizate, corset coloană Cheneau, și urmăresc evoluția tratamentului prin controluri periodice! Contactați-ne cu încredere!

X