toracolombosacrală

Când se recomandă orteza toracolombosacrală?

Un studiu arată că 98% din populația globului are probleme de articulații (umăr, coloana vertebrală sau genunchi). Lipsa de activitate fizică și și poziția greșită adoptată de cei care lucrează la birou sunt principalele cauze a multor afecțiuni de sanătate pe lângă factorii ereditari. Coloana vertebrală este cea mai predispusă la cele mai multe și mai grave afecțiuni. Anumite posturi greșite pot cauza discopatii, sau scolioze, cifoze, etc.
Hernia de disc aste o afecțiune, care din păcate, este destul de răspândită, tinde să fie o afecțiune legată de vârstă. Cele mai des întâlnite forme de hernie de disc sunt cele în partea lombară (zona de jos a spatelui) și cervicală (zona gâtului). Pe lângă predispoziția genetică, specialiștii consideră că cei mai mulți factori de risc care favorizează apariția herniei de disc sunt strâns legați de modul de viață: fumatul, predispoziția către sedentarism, statul prelungit pe scaun, efort fizic exagerat după repaos îndelungat, ridicarea greutăților în mod greșit, înaintarea în vârstă, traumatismele coloanei vertebrale.

Orteza toracolombosacrală poate fi o soluție pentru ameliorarea durerii. Orteza toracolombosacrală dă coloanei vertebrale suportul de care are nevoie. Pe lângă purtatea unei orteze toracolombosacrale, pacientul trebuie să urmeze un program complex de kineto- și fizioterapie pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a putea evita intervenția chirurgicală. Orteza toracolombosacrală ajută la obținerea posturii corecte a spatelui, previne deformarea coloanei vertebrale și ameliorează durerile. Practic, aceste corsete asigură detensionarea structurilor coloanei vertebrale.

Orteza toracolombosacrală tip corset Hessing oferă o susținere excelentă în zona dorso-lombară, se adaptează bine diferitelor particularități anatomice. Este recomandat în cazuri durerilor de spate, hernie de disc sau osteoporoză. Acest corset va grăbi procesul de vindecare și va ameliora considerabil durerea.
Termenul medical pentru o curbură care este mai mare decât curbura normală la nivel dorsal este “hipercifoza” (cifoza, cocoașa). Cifoza poate să apară la orice vârstă. Cifoza la copii apare mai ales în adolescență. Evoluția cifozei posturale este în general treptată, postura greșită poate determina un dezichilibru musculo-ligamentar și o dezvoltare anormală a vertebrelor.

Cifoza la adulți este favorizată de diverse afecțiuni complementare deja instalate, precum: osteoporoza, artrita, spondilita sau diverse traume ale vertebrelor toracice și lombare. Simptomele clasice sunt reprezentate de dureri de spate, oboseală musculară și rigiditate a spatelui.
Orteza toracolombosacrală prezintă efect terapeutic dovedit în reducerea cifozei dorsale. Orteza toracolombosacrală tip corset Hessing poate fi utilizată pentru a trata cifoza, ține sub control durerea și poate încetini sau opri progresia curburii. Este concepută pentru a menține coloana vertebrală în poziție normală și pentru a elimina presiunea de pe vertebre.

O alternativă mai ușor de purtat și cu rezulatate terapeutice asemănătoare este orteza cervicotoracică pentru cifoză ușoară, hamul de memorie.

X