orteza toracică

Ce tip de orteza toracică pentru corectarea posturii să folosesc?

Postura greșită este o provocare foarte frecvent întâlnită, nu numai în rândul tinerilor, dar și printre adulți, chiar și la persoane aflate la vârsta a treia.La alegerea potrivită pentru orteza toracică pentru corectarea posturii trebuie să știți exact diagnosticul pe care îl aveți. Deci în primul rând este nevoie de un examen de specialitate: ortopedic, geriatric, de recuperare, reumatologic, etc.

În funcție de deficiența pe care o aveți puteți alege din mai multe modele de orteza toracică pentru corectarea posturii: orteza toracică, ham de memorie, orteză toracolombosacrală-corset Hessing,corset de hiperextensie, orteză toracolombosacrală- corset Cheneau.

Dintre cele amintite mai sus singura orteza toracică pentru corectarea posturii, care se confecționează pe măsuri individuale, pe bază de mulaj este corsetul Cheneau. Acesta este indicat la scolioze, care au un grad mai mare, cu unghi Cobb peste 20—25 de grade.

Hamul de memorie este recomandat persoanelor care au o atitudine cifotică (au spatele ”cocoșat”), dar nu sunt modificări structurale, și are rolul de a ”trage” umerii rotunjiți înapoi.

Un alt model de orteza toracică pentru corectarea posturii des utilizat es corsetul de hiperextensie. Aceste tipuri sunt recomandate persoanelor- mai ales doamnelor- care suferă de osteoporoză. O complicație freventă a osteoporozei este tasarea de vertebre osteoprotică. În cazul acestor persoane, tasarea poate fi cauzată și de eforturi cum ar fi ridicarea unor greutăți mai mari, o căzătură ușoară.

Corsetul Hessing este utilizat de obicei la discopatii, postură incorectă, osteoporoză.

Întotdeauna vă recomandăm să vă consultați cu o persoană de specialitate pentru alegerea unui dispozitiv medical.

X