lombostat

Cum să utilzați un lombostat?

Durerile de spate, mai ales la nivel lombar sunt atât de frecvente în rândul adulților, că probabil cu toți avem o cunoștință care s-a confruntat măcar odată cu un blocaj la spate, cu hernie de disc, lumbago, etc. În acest context probabil mulți dintre dumnevoastră, ați văzut deja un lombostat.

Multe persoane folosesc în loc de lombostat un material care are rolul de a ține cald zona lombară. Aceste materiale sunt utile, dacă sunteți mai sensibil/sensibilă la frig, în schimb dacă aveți probleme mai complexe la nivelul articulațiilor intervertebrale, vă recomandăm utilizarea unui lombostat. Diferența între lombostat și centura este, că lombostatul este prevăzut cu atele metalice semi-rigide sau din plastic. Aceste atele se așează paralel cu coloana vertebrală și îi oferă o susținere fermă, iar compresia pe care o exercită benzile elastice stimulează metabolismul local, reducând tensiunea musculară și durerea. Materialul din care este confecționat este elastic, astfel permite o respirație toraco-abdominală normală, asigurând în același timp o compresie uniformă pe toată suprafața acoperită.

Nu este recomandată purtarea lombostatelor în timpul nopții, deoarece în acest timp coloana nu este solicitată. În schimb la efort,la ortostatism prelungit, la ridicarea unor greutăți medii/mari vă recomandăm utilizarea lor.

Așa ca și la utilizarea multor altor orteze și la utilizarea unui lombostat vă recomandăm gimnastică medicală, pentru a întări musculatura paravertebrală sub îndrumarea unui kinetoterapeut.

Înainte de achiziționarea unui lombostat vă recomandăm și să vă consultați cu medicul dumneavoastră de specialitate (medic ortoped, medic neurochirurg, medic de recuperare, medic reumatolog) sau fizioterapeutul/kinetoterapeutul.

X