orteza Dessault

Cu ce scop se folosește bandajul sau orteza Dessault?

Acest tip de imobliziare este utilizat pentru a fixa umărul, pentru a bloca orice tip de mișcare activă sau pasivă la nivelul acestuia. Astfel sunt puse în repaus zonele lezate (de exemplu la o ruptură de mușchi supraspinos), sau dacă vorbim de o fractură,este menținută axarea corectă a membrului superior. Bandajul sau orteza Dessault poate fi aplicată și ca și o măsură de urgență într-un traumatsim complex, până să ajunge la o unitate de primire urgențe.

Bandajul sau orteza Dessault se urmărește și se schimba săptămânal. Această regulă este valabilă mai ales în cazul bandajelor întrucât acestea se lasă,și se pierde poziția în care a fost inițial imobilizat umărul. Orteza Dessault având scai sepoate regla, dacă se lasă, astfel ea nu trebuie schimbată săptămânal, în schimb trebuie urmărită să stea fix umărul întotdeauna.

Atunci când nu se poate reduce fractura, sau apar complicații este nevoie de intervenție cirurgicală. În multe situații și postoperator este recomandată bandajul sau orteza Dessault.

Acest tip de imobilizare este folosit în următoarele patologii: în caz de entorse; luxaţii de umăr; fracturi la nivelul articulaţiei scapulohumerale;contuzii; periartrită scapulohumerală; imobilizare postoperatorie; fisuri humerale; afecțiuni musculare ale brațului; artrită; artroză, leziuni ale manşetei muşchilor rotatori.

Pentru a evita apariția unor complicații, vă recomandăm ca pentru aplicarea corectă a bandajului să luați legătura cu o persoană specializată în domeniu (medic, asistent, kinetoterapeut, ghipser, infirmier). Pentru alegerea mărimii corespunzătoare și montarea corectă a ortezei vă recomandăm să luați legătura cu reprezentanții companiei de dispozitive medicale.

X