ciorapi compresivi gravide

De ce au nevoie viitoarele mămici de ciorapi compresivi gravide?

Viitoarele mămici trebuie să acorde o atenție specială dezvoltării cheagurilor de sânge și să facă tot posibilul pentru prevenirea acestora. În acest context sunt utilizați ciorapi compresivi gravide, deoarece cu ajutorul acestora se poate preveni semnificativ apariția trombozelor.

Sunt mulți factor din cauza cărora se poate dezvolta tromboză. Unul dintre acești factori este chiar sarcina. Dezvoltarea trombozelor în perioada sarcinii este la 3%, ceea ce înseamnă, că din 1000 de sarcini una se sfârșește cu decesul mamei din cauza emboliei pulmonare. Pentru a scădea acest număr, sunt recomandați ciorapi compresivi gravide doamnelor însărcinate.

Care este cauza riscului mare de apariția trombozelor în peroada sarcinii?

În organismul unei graviduțe apar multe modificări. Una dintreaceste modificări este capacitatea de coagulare a sângelui, mai exact factorul de coagulare. Circulația devine deficitară și lentă la nivelul membrelor inferioare, asta este un alt factor pentru apariția chegurilor. Repausul prelungit, creșterea în greutate a fătului, cezariana sunt alți factori pentru apariția trombozei.

Cum alegeți mărimea potrivită pentru ciorapi compresivi gravide?

Alegerea mărimii potrivite este foarte împortantă. Astfel vă recomandăm ca înainte de a achiziționa ciorapi compresivi gravide, să vă măsurați cu ajutorul unui centimetru, preferabil dimineața, înainte să se umfle picioarele. Nivelul la care trebuie să vă măsurați de obicei apare pe cutie (depinde de la un model la celălalt). În cele mai multe situații se măsoară la gleznă, la mijlocul gambei, sub genunchi și deasupra genunchiului. Dacă ciorapii sunte prea largi nu sunt eficienți, iar dacă sunt prea strâmți, fac mai mult rău, decât bine. Gradul de compresie depinde de recomandarea medicului.

X