ciorapi compresivi gravide

De ce pot avea nevoie femeile gravide de ciorapi compresivi gravide?

Femeile gravide trebuie să acorde o atenție deosebită formării cheagurilor de sânge în perioada sarcinii și să facă toți pașii necesari pentru a evita apariția trombozelor.Purtarea de ciorapi compresivi gravide este recomandată femeilor însărcinate, deoarece cu ajutorul acestora scade riscul de formare a cheagurilor de sânge. Dar ce model de ciorapi compresivi gravide să alegeți? Vă spunem noi!

Care este riscul mare de tromboză în timpul sarcinii?

În corpul unei femei însărcinate apar multe modificări, una dintre acestea se referă la funcționarea proceselor de coagulare, mai specific la factorul de coagulare. Pe lângă acest aspect apar modificări circulare la nivelul membrelor inferioare, din cauza circulației încetinite apare o stază la nivelul membrelor inferioare- ceea ce iar are legătură cu coagularea sângelui. Alt factor de risc este poziția statică (întinsă în pat), creștera continuă a fătului, sarcina cu gemeni și cezariana.

Ce alți factori de risc există în afară de sarcină pentru tromboză?

Putem vorbi de o predispoziție genetică. Această predispoziție poate fi depistată și prin analize de sânge de rutină. Alți factori: ședentarism, obezitate, anticoncepționale, insuficiență cardiacă.

De ce este recomandata utilizarea de ciorapi compresivi gravide?

Pentru femeile însărcinate acești ciorapi compresivi gravide pot fi dispozitive medicale salvatoare, deoarece pe lângă scăderea riscului de tromboză are și alte beneficii asupra corpului doamnelor gravide. Recomandăm utilizarea acestor produse mai ales femeilor, care s-au confruntat și înainte de sarcină de probleme circulatorii, edeme. Folosind mărime corectă ciorapii medicinali ajută la circulația venoasă și în același tmp ajută și la circulația limfei în membrele inferioare.

Vă recomandăm utilizarea mărimii corecte și compresiei recomandate de medicul specialist!

X