Îngrijirea stomei

Îngrijirea stomei

Îngrijirea stomei, a pielii în jurul stomei joacă un rol important în rutina de zi cu zi în viața unui pacient cu stomă. În următoarele rânduri vă prezentăm câteva dispozitive utile în îngrijirea stomei:

Crema dermatoprotectoare Stomic. este o cremă hidratantă, regenerantă cu conţinut bogat de vitamine care se absoarbe uşor în piele. Are efect antiinflamator. Se aplică pe pielea curată într-un strat foarte subţire, apoi se lasă pielea la uscat până când crema se absoarbe în întregime.

Pasta corectoare pliuri si cute Salts: această cremă asigură o suprafață ideală pentru aderarea plăcii de la sacul de colostomie. Crema umple cutele, denivelările pielii din jurul stomei, astfel previne scurgerea conținutului. Crema nu conține alcool, și are conținut prietenos cu pielea.

Loțiunea Stomic: Lichidul cu extract de aloe vera serveşte la dezinfectarea zonei din jurul stomei, conferind pielii o senzaţie de curat şi calmând iritaţia.

Pudră adezivă Stomahesive : această pudră se aplică direct pe pielea iritată umedă. După ce este îndepărtat excesulde pudră neabsorbită, se poate aplica pe piele sacul de colostomie.

Spray Niltac pentru îndepărtarea adezivului: un produs pentru îngrijirea stomei foarte eficient, acesta ajută dezlipirea sacului de colostomă. Datorită metodei dezlipirii fără atingere, micșorează disconfortul pacientului, astfel dezlipirea nu este deloc dureroasă, incomodă.

Tot din îngrijirea stomei face parte și o nutriție adecvată. În acest context recomandăm pacienților, care utilizează saci de colostomie să mâncaţi variat, la aceleaşi ore, porţii mici, cel putin cinci mese pe zi. Mestecaţi alimentele foarte bine. Nu mâncaţi porţii mari, deoarece organismul necesită timp pentru a realiza că s-a săturat (la 20 de minute după masă). Consumaţi cel puţin 2-3 litri de lichide, mai ales apă în porţii mici de 8-10 ori pe zi. Acest lucru este foarte important deoarece ajută scaunul să fie moale.

X