ghete ortopedice

După ce criterii alegem ghete ortopedice?

Mulți părinți sunt confuzi când vine vorba de a procura ghete ortopedice pentru copii lor: de unde, de când, de care ? Sunt multe criterii după care puteți să vă orientați. În primul rând desigur este importantă recomandarea medicului specialist.

Vârsta copilului nu neapărat este un criteriu pentru începerea folosirii ghetelor ortopedice, mai important este timpul pe car îl petrece în ortostatism (în picioare). Când copilul dumneavostra stă în picioare, umblă deja puteți începe purtatul ghetelor. Un aspect important în ceea ce privește ghetele ortopdeice este ”stabilizarea” corspunzătoare a călcâiului, întrucât copii au tendința de a încărca strict partea internă a călcâiului.

În cazul unor patologii există posibilitatea de confecționa ghete ortopedice cu supinație, asta însemnând ”înclinarea” încălțămintelor, pentru a nu-i permite gleznei o deviație.

Un alt aspect important când alegeți ghete ortopedice: cât și unde va purta aceste ghete copilul dumneavoastră? Astfel când e vorba de copii care sunt încă la grădiniță sau creșă, vă recomandăm alegera sandalelor ortopedice, pentru a purta cât mai mult și pentru un confort sporit. Acestea sunt tot atât de eficiente cât și ghetele închise.

Tehnicienii noștri ortopezi, cu o experiență vastă, vă ajută să alegeți modelul și tipul de ghete ortopedice potrivit. Există posibilitatea de a alege ghete îmblănite, neîmblănite, cu carămb înalt, cu carâmb întărit, sandale cu scai/cu cataramă, culoarea pielii, ținând cont atât de recomandarea medicului cât și de nevoile dumneavoastră și nu în ultimul rând și de dorințele copilului.

Aceste produse , precum și ghetele ortopedice pentru adulți sunt parțial decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate, iar compania noastră se află în relație contractuală cu mai multe case de asigurări din țară.

Vă așteptăm cu drag!

X