Orteza imobilizare genunchi

Orteza imobilizare genunchi, un dispozitiv medical necesar în perioada post-operatorie și în alte afecțiuni ale genunchiului

Genunchiul este cea mai complexă articulație a corpului și cea mai predispusă la accidentări. Cu ajutorul articulațiilor genunchiului putem merge, alerga sau a se așeza fara dureri, și în funcție de activitate, genunchiul suportă greutatea corpului multiplicată. Stabilitatea și mobilitatea genunchiului este o interacțiune complexă dintre oase, mușchi, tendoane, cartilaj și alte părți moi din articulația genunchiului. Cele mai frecvente patologii întâlnite la nivelul genunchiului sunt leziuni ale ligamentelor încrucișate sau colaterale, ale cartilajului sau leziuni ale meniscului. În aceste cazuri apare durerea si reducerea mobilității, precum și instabilitatea articulară. În situațiile în care este indicată intervenție chirurgicală, post-operator se poate utiliza orteză imobilizare genunchi , până se începe recuperarea.

Ortezele pentru genunchi sunt dispozitive medicale care ajută stabilizarea genunchiului în menținerea activităților zilnice, în timpul activităților sportive, dar și pentru diverse afecțiuni precum: luxații, entorse, întinderi sau rupturi ale ligamentelor, precum și alte traumatisme. Ortezele au rolul de a diminua durerile, de a oferi stabilitate genunchiului și de a favoriza vindecarea. Purtarea unei orteze de genunchi este indicată și după intervenții chirurgicale sau traumatisme ale genunchiului, și în cazul durerilor de genunchi provocate de osteoartroză sau suprasolicitare. Orteza imobilizare genunchi este recomandată pentru imobilizarea articulației genunchiului în urma fracturilor, entorselor sau intervențiilor chirurgicale. De regulă, conține trei părți detașabile, ușor de poziționate pentru a asigura o imobilizare adecvată și comodă. Conține în interior un burete care crește gradul de confort și absoarbe transpirația.

Sunt prevazute cu atele detașabile din aluminiu în partea posterioară și în părțile laterale. O orteză imobilizare genunchi se recomandă în perioada post-operatorie și anumite modele permit flexia sau extensia genunchiului la unghiurile indicate de medicul specialist.

Tot orteza imobilizare genunchi se recomandă după o intervenție chirurgicală, atunci când flexia nu este permisă deloc. Orteza imobilizare genunchi se mai poate folosi ca alternativă a aparatului gipsat, care este greu , incomod și călduros. Cu ajutorul ortezei evoluția plăgii poati fi urmărită mult mai ușor, iar greutatea sa este mult mai mică. Indiferent de patologii, purtarea unei orteze trebuie asociată cu gimnastică pentru întărirea zonelor musculare afectate.

X