Proteză de sân

Proteză de sân

O proteză de sân cu aspect natural poate fi cea mai bună soluție cu efecte fizice și psihice pacientelor care au suferit o mastectomie

Efectele emoționale și impactul asupra vieții personale pot fi devastatoare în cazul unei femei, care a suferit o mastectomie. Mastectomia fiind o intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează țesutul mamar (se amputează sânul sau ambii sâni) astfel îndepărtând o tumoră existentă sau pentru a se preveni apariția cancerului. În cazul mastectomiei sănătatea fizică a pacientei este primordială, dar și starea psihică este foarte importantă. Unul dintre efectele adverse ale mastectomiei este impactul negativ pe care îl are pierderea sânului asupra psihicului pacientelor. În urma mastectomiei se dezvoltă o serie de mecanisme psihopatogene de natură depresivă: stări depresive, dificultăți de integrare, anxietate, nivel scăzut al stimei de sine.

Totuși, există cale de scăpare și soluții pentru astfel de paciente: proteză de sân externă cu aspect natural. Acest tip de proteză de sân este confecționată din gel siliconic, care pretinde să imită cât mai bine mișcarea, forma, structura şi elasticitatea sânului natural. O proteză de sân cu aspect natural este cea mai bună soluție pentru recapătarea armoniei fizicului feminin şi pentru a redobândi încrederea în sine pierdută. Susținerea potrivită a protezei de sân se realizează printr-o membrană poliuretanică, care poate fi adaptată fiecărui tip de piele.

Este indicat ca protezele externe de sân să fie curățate regulat cu săpun fin și PH neutru, în apă călduță, iar ulterior, clătite și uscate. Utilizarea unei proteze de sân se recomandă împreună cu un sutien post-mastectomie potrivit ca mărime și formă.

Pe parte psihică, femeile care au suferit o mastectomie au nevoie de mult timp și răbdare pentru a restabili un echilibru psihic sănătos, mai întâi trebuie să stabilească o bună relație cu ele însele, iar acceptarea de sine cu toate imperfecțiunile este un proces îndelungat și greu de ajuns. În acest proces pot ajuta micile atenții oferite propriului corp (saună, băi parfumate, masaj, coafor, shopping, sport, dans). Într-o rochie nouă ele se pot vedea din nou frumoase, sănătoase și speciale, pentru a se bucura din nou de viață.

Serviciul de protezare mamară adresată femeilor cu mastectomie și alte accesorii pentru îmbunătățirea imaginii corporale pot fi decontate 100% de Casa de Asigugări de Sănătate. Pentru mai multe informații contactați cu încredere specialiștii noștri de la Atomedical Vest.

X