orteză lombosacrală

Pentru ce se utilizează o orteză lombosacrală?

ceste tipuri de orteze se categorizează în două clase mari din punctul de vedere al nomenclaturii companiei noastre.

Orteză lombosacrală- lombostat – Lombostatul se utilizează pentru diferite patologii ale coloanei lombare: discopatie lombară, hernie de disc, protruzie discală, etc. Acest model de orteză lombosacrală are rolul de a susține coloana prin atelele de metal/plastic, care sunt paralele cu coloana vertebrală și sun inserate în materialul textil. Nu este recomandată utilizarea lor în repaus, și este importantă alegera mărimii potrivite, ca el să fie cât mai eficient.

Orteză lombosacrală. În această categorie sunt încadrate ortezele abdominale (burtiere). Acestea au rolul de a susține peretele abdominal lezat în urma unei hernii abdominale sau în urma unor intervenții chirurgicale la nivelul peretelui abdominal. Închiderea lor se realizează prin sistem velcro, și ele pot fi purtate și în timpul nopții. Există modele și pentru persoane care folosesc saci de colostomie, acestea sunt prevăzute cu o gaură.

Indiferent care tip de orteză lombosacrală doriți sa achiziționați, pentru alegerea celui mai potrivit dispozitiv vă recomandăm sa vă consultați înainte cu medicul specialist.

Aceste produse sunt decontate integral sau parțial prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Pentru depunerea unui dosar aveți nevoie de o prescripție de la medicul specialist, cerere tip de la Casa de Asigurare (fiecare județ are un formular tipizat pe care le găsiți pe situl lor, sau la ghișeu), copie după carte de identitate și o dovadă a calității de asigurat.

Pentru informații suplimentare puteți suna oricare punct de lucru, colegii noștri cu experiență vă ajută să alegeți produsul potivit Dumneavoastră.

X