baston pliabil reglabil

Schimbă-ți bastonul vechi cu un baston pliabil reglabil

Odată cu înaintarea în vârstă apar dificultăți în deplasare. Cauza acestei provocări poate fi de mai multe cauze, fie vorbim de lipsa de forță musculară, fie vorba de patologii concrete:

  • echilibru deficitar, mai ales la patologii neurologice,de exemplu la boala Parkinson
  • vertiji (periferic- care tine de partea sistemului ORL su central- care tine tot de sistemul neurologic)
  • patologii ortopedice (gonartroză, coxartroză)
  • patologiile coloanei- tasare de vertebre
  • patologii endocrinologice- osteoporoză

Pentru a scădea riscul de cădere, recomandăm pacienților utilizarea unor dispozitive de mers în timul deplasării: fotoliu rulant, cadru de mers, cârjă subaxilară, cârjă pe antebraț, baston, rolator. Cel mai simplu dispozitiv de mers este bastonul, iar din tipurile de baston el mai practic: baston pliabil reglabil.

Un baston pliabil reglabil are avantaje multe față de un baston clasic din lemn de exemplu. În primul rând acesta se poate regla în înălțime. Acest aspect este foarte important, întrucât utilizarea corectă a bastonului presupune ca acesta să fie reglat în așa fel, încât să fie în prelungirea mâinii, sau cu cotul îndoit la 10 grade. Un baston pliabil reglabil poate fi pliat și introdus într-o poșetă, rucsac. Acest caracteristic este util de exemplu în timpul călătoriilor, astfel bastonull nu se pierde așa de ușor.

Aceste modele de baston pliabil reglabil pot fi achiziționate în culori diferite, cu modele diferite. Bastonul poate fi utilizat pe oricare parte, important este să aveți stabilitate în timpul deplasării.

Bastoanele au în capăt amortizoare, acestea sunt eficiente pentru a evita riscul de alunecare. Amortizoarele se pot uza, dar se și pot schimba de câte ori este nevoie.

X