talonete ortopedice

Talonete ortopedice confecționate în urma unor evaluări prin scanare computerizată

Piciorul plat este o patologie cu care se confruntă foarte multă lume, de la copii mici până la persoane de vârsta a III-a. Pe lângă diformitatea vizibilă la arhitectura piciorului, ca și simptome se pot observa: dureri la nivelul călcâiului, dureri la niveul tălpii. Aceste simptomatologii pot îngreauna mersul și celelalte activități de zi cu zi.

Pentru menținerea bolții plantare longitudinale și transversale sunt responsabili factori activi precum grupele musculare, care prin activitatea lor înalță sau coboară bolta. Și factori pasivi cum ar fi tendoae, fascie,sistemul osos de la bolta plantară. Cu cât mai mult coboră bolta plantară, cu atât mai mult se întind și de încoardă ligamnetele în zona tălpii, iar asta în zona calcaneană poate da o iritație la inserția pe periost. Toate acestea pot deveni foarte dureroase.

Printre alternativele de tratament pot fi recomandate și talonete ortopedice pe lângă ultrasunete, medicamnete, infiltrații, etc.

Prin evaluarea computerizată a tălpii putem afla informații foarte utile. Nu în ultimul rând aceste informații sunt utile pentru confecționarea ulterioară de talonete ortopedice. Prin scanare obținem o amprentă precisă, o redare optică a tălpii, de pe care se pot evalua bolta plantară transversală și longitudinală.Se poate observa și asimetria de încărcare a călcâielor, și nivelul de var\valg la călcâi.

Deoarece datele se salvează în aceste calculatoare, se pot face comparații între felul în care arăta bolta plantară înainte de a purta talonete ortopedice și după ce s-au purtat o perioadă talonete ortopedice.

Vă recomandăm întotdeauna un consult prealabil cu un specialist: medic ortoped, podolog, kinetoterapeut, medic de recuperare.

X