Cum puteți continua viața după o amputație de gambă/coapsă/picior cu proteze performante?

Cum puteți continua viața după o amputație de gambă/coapsă/picior cu proteze performante?

În tratamentul protetic cel mai important obiectiv este atingerea unui grad de independență cât mai mare. Pentru a ajunge până aici, e foarte important să folosiți proteze modulare (de picior, de braț) performante, cu ajutorul cărora veți putea relua activitățile de zi cu zi. Protezele pentru membrul inferior au ca scop înlocuirea sau îmbunătățirea funcției unei părți a membrului inferior în urma unei amputații, la dezarticulații sau orto-proteza în cazul ageneziei, și sunt confecționate de către tehnicieni ortopezi după efectuarea unui mulaj.

O amputație reprezintă o schimbare majoră sau totală pentru pacient, dar și pentru familia acestuia. Însă pierderea parțială a mobilității nu înseamnă sfârșitul, folosind proteze de picior/gambă/coapsă perfomante puteți trăi din nou o viață foarte activă și mobilă, în viitor. Protezele redau mobilitatea și libertatea de mișcare în așa fel, ca pacientul să-și poată continua viața de zi cu zi.

Folosind proteze modulare de membru inferior, pacientul nu va mai fi imobilizat, ușurând chiar și viața familiei.
Nu știți, cum veți putea continua viața după o amputație la nivelul membrului inferior? Cel mai important lucru de care aveți nevoie este motivația dumneavoastră, după care trebuie să alegeți o proteză  orespunzătoare, adaptată la nevoile dumneavoastră, și aveți nevoie de o echipă de recuperare, care include medici, terapeuți, un protezist bun și personal de îngrijire. Totul este posibil!

După vindecarea bontului vi se confecționează  cea mai potrivită proteză corespunzătoare nevoilor dumneavoastră, după care tratamentul protetic continuă într-o instituție specializată pentru recuperare. Acest proces de recuperare durează în general mai multe luni și este influențat de o varietate de factori, inclusiv motivația dumneavoastră și o proteză corespunzător adaptată și performantă. Alegeți proteze externe performante pentru că acestea înlocuiesc funcția membrului amputat  și purtarea lor previne suprasolicitarea piciorului sănătos, împiedicând apariția problemelor pe termen lung.

X